Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Historiaa

2010

Naisten harrastejalkapallojoukkue LadyStars aloitti toimintansa lokakuussa 2010, virallinen aloituskokous pidettiin 2.11.2010 Kisiksen kokoustilassa. Alussa joukkue koostui pääasiassa Kuusysin entisistä 16 – 18 -v. tytöistä, jotka halusivat harrastaa jalkapalloa, mutta ei niin kilpailuhenkisesti vaan nauttien siitä ja hauskaa pitäen.

Ensimmäiset pelituntumat saatiin osallistumalla Salpauselkä kuppiin 19 - 21.11.2010.

16.12.2010 pelattiin ensimmäinen harjoituspeli uudessa Pajulahti-hallissa Nastolan Nopsaa vastaan. Tulos ei mairittele tyttöjä, 16-1 tappio, mutta joukkueen historian ensimmäinen maali näki päivänvalon. Tuon maalin viimeisteli Maija Pynssi. Vielä tuolloin hankaluutena oli riittämätön pelaajamäärä.

 

Juttu Omalähiö lehdessä 11.2.2011

LadyStars - harrastuksena jalkapallo

Kuusysin ja Reippaan juniorimyllyt tuottavat vuosittain suuren määrän tyttöpelaajia, joilla on B-juniori-iän jälkeen kovin vähän mahdollisuuksia jatkaa jalkapalloilua. Varsinkin, jos tähtäin ei ole kansallisessa huippujalkapalloilussa, vaan mieli tekisi jatkaa pelaamista lähinnä harrastusmielessä. Kuusysillä ja Reippaalla ei ole ollut halua tai resursseja järjestää ns. kakkosjoukkuetta, vaan ne ovat keskittyneet enemmänkin tuloksen tekemiseen, joka usein tarkoittaa sitä, että parhaat pelaavat ja muilta kerätään rahat jäsenmaksujen muodossa lähinnä vaihdossa istumisesta ja hajapeliminuuteista.

Viime marraskuussa perustettiin Lahteen uusi jalkapalloseura naisille, jotka haluavat pelata jalkapalloa, muttei ihan niin tosissaan. Uusi seura löysi kodin FC Starsin organisaatiosta ja otti nimen LadyStars. Ensi kesänä on uudella seuralla tarkoitus ottaa osaa Naisten 4.divisioonaan.
Kyllä aloite tähän tuli tytöiltä kertoo LadyStarsin "kummisetä" Masa Hänninen.
- Olen ollut jo vuosikaudet mukana Kuusysin toiminnassa ja harmitellut, kun tytöiltä loppuu 16 vuoden ikäisinä hyvä harrastus. Pojillehan on ollut aina tarjolla kakkosjoukkueita ja kortteliliigaa, mutta tyttöjen mahdollisuudet jatkaa harrastusmielessä jalkapalloa ovat olleet aika pienet.
LadyStarsissa tärkeintä on sosiaalinen yhdessäolo ja jalkapallosta nauttiminen linjaa Hänninen.
- Meillä pelaavat kaikki, ketkä käyvät harjoituksissakin. Kenellekään emme sano ei, sillä tervetulleita toimintaan ovat kaikki naispuoliset, vaikkapa äidit ja tyttäret yhdessä, mitään ylä- tai alaikärajoja ei ole jatkaa Hänninen.

LadyStars
Jalkapallo on hieno harrastus ja aina ei tarvi painaa hampaat irvessä. LadyStarsin iloinen ryhmä joukkuekuvassa. Vasemmalta oikealle: Valmentaja Jarmo Jurvakainen, Mia Huovinen, Maija Pynssi, Kia Pellikka, Rimma Jusma, Kiia Hänninen, Taija Virtanen, Johanna Ojala, Jenna Mälkiä ja valmentaja Henri Takala.Viisi tyttöä ei kiireiltään kuvaan ehtinyt.

Mukana on tällä hetkellä 13 tyttöä ikähaarukaltaan 16 - 22 vuotta, mutta lisää pelaajia mahtuu vielä paljon mukaan. Joukkueen valmentajina toimivat ex- kyykkäjunioriluotsit Jarmo Jurvakainen ja Henri Takala. Treenejä on noin kaksi kertaa viikossa ja silloin tällöin myös harjoituspelejä.

LadyStars ei halua kilpailla Kuusysin tai Reippaan kanssapelaajista, vaan nimenomaan tarjota mahdollisuuden tytöille jatkaa mukavaa harrastusta ilman kilpailupainetta. Ykkösjoukkueisiin kun mahtuu vain rajallinen määrä pelaajia ja monille elämän muut asiat kuten koulu, työ, ystävät jne ovat tärkeämpiä asioita kuin jalkapallo.

- Uskon, että entisiä Kyykän ja Reippaan tyttöjunnuja on paljon, jotka haluaisivat jatkaa pelaamista täysin harrastusmielessä. Olemme saaneet monia peliuransa jo muutamia vuosia sitten lopettaneita tyttöjä takaisin jalkapallon pariin. Haluamme, että harrastaminen on helppoa, halpaa ja mukavaa. Kausimaksu on vain 100 euroa + juokseviin kuluihin 30 euroa/kk. Tämä on moninkertaisesti halvempaa kuin muissa alueen jalkapalloseuroissa mainostaa Hänninen.

Jos vanha futiskipinä heräsi, niin lisätietoja LadyStarsin treeneistä ja joukkueen yhteytiedot löytyvät netistä osoitteesta www.fcstars.net,

- Pete Salomaa-

 

 2011

Vuodenvaihteen jälkeen jatkettiin harjoittelua 1 - 2 kertaa viikossa ja pelattiin harjoituspelejä.Tammikuussa joukkue ilmoitettiin Uudenmaanpiirin Naisten 5. divisioonaan, jota ei kuitenkaan järjestetty vähäisen osanottomäärän vuoksi ja niinpä joukkue osallistuu keväällä 2011 Naisten 4. divariin. 

27.2.2011 joukkue saavutti ensimmäisen harjoituspeli voittonsa. Vastassa oli Nastolan Nopsa ja lopputulos oli 1-0 Jenna Mälkiän tehdessä voittomaalin.

Joukkueelle haettiin näkyvyyttä kevään aikana. Jutut Omalähiössä (alla) sekä Uusi Lahti lehdessä huhtikuussa lisäsivät kiinnostusta joukkuetta kohtaan.

Joukkueen ensimmäinen virallinen sarjapeli  Naisten 4. divarissa pelattiin 29.4.2011 Mäntsälän Urheilijoita vastaan Kisapuiston tekonurmella. Vierailijat voittivat ottelun niukasti 1-2. Maalista vastasi Noora Köninki Kiia Hänninen syötöstä.

Paikalliskamppailussa Reippaan naisia vastaan ensimmäinen virallinen sarjapelivoitto näki päivänvalon numeroin 3-2 (1-2). Maaleista vastasivat Taija Virtanen kahdesti sekä Noora Köninki kerran. Ottelu pelattiin 8.6.2011 Mukkulan nurmella lämpimässä ja aurinkoisessa säässä.

Nykyisen (kesäkuu 2011) joukkueen ikähaitari on laajempi, vanhimmat pelaajat ovat 1980-luvulla syntyneitä, lisäksi myös pelaajien entinen joukkuetausta on laajentunut.Tämän  hetkinen  joukkueen vahvuus on 19 innokasta futaria.

 

Syyskierroksella pelasimme ns. 5.divaria ja sama tahti jatkui mihin keväällä jäätiin. Neljä voittoa,  kolme tasapeliä ja tuloksena hienosti lohko voitto.Kaiken kaikkiaan pelasimme 31 ottelua kauden aikana ja maaliero muutaman suurtappion myötä 40-85. Kauden päättäjäiset pidimme 1.10 pitkän ja antoisan kauden jälkeen. Marraskuussa taas suuntaamme katseet kohti tulevaisuutta ja aloitamme joukkueen 2. kauden.

 

Juttu Etelä-Suomen Sanomissa Lokakuussa 2013:

 

STARSIN NAISTEN JOUKKUEEN KEHITYS JATKUI

Starsin naisjoukkueen kausi päättyi positiivisesti, kun joukkue kukisti viimeisessä 4. divisioonan ottelussaan RiPS:n 1-0. Joukkue taisteli kevätkierroksella itsensä nousukarsintoihin ja sijoittui lopulta kuudenneksi.

Naiset pelasivat myös Kaakkois-Suomen pienjoukkuesarjaa ja sijoittuivat pronssille. Joukkueita mukana oli 14 ja ottelut pelattiin turnausmuodossa.

Naisjoukkue on ollut kasassa vasta kolme vuotta ja pelillisesti joukkue on kehittynyt vuosi vuodelta.

Uusi harjoituskausi starttaa heti marraskuussa.

 

Kausi 2012

Aloitimme harjoittelun 30pv lokakuuta ja marraskuussa pelasimme Salpausselkä kupissa. Uutena harjoittelu muotona joukkueelle tuli kuntosali/punttisali kerran viikossa. Joulukuussa 10 päivä pelasimme jo perinteeksi muodostuneen kauden ensimmäisen harjoituspelin Nastolan Nopsaa vastaan ja ottelu päättyi hienosti joukkueen voittoon 2-1. Maalin teossa onnistuivat joukkueen uudet pelaajat Laura Salonen ja Sanna Kokkonen

Toisella kaudella Ladyt osallistuivat Suomen cupiin ja Arpaonn heitti vastustajaksi paikallisseura Fc Kuusysin joka pelaan 1. divisioonaa. Ottelu pelattiin 17.3.2012 Mukkulan tekonurmella. Ottelussa Fc Kuusysi oli parempi 8-0 tuloksella.

Kesäkaudelle 2012 lähdettiin pelaamaan kahta sarjaa. 4.divaria isolle kentälle ja 7vs7 harrastesarjaa Uudenmaan piiriin.

Kauden aikana kertyi 46 harjoitus- ja sarjapeliä ja jos määrään lisää vielä marraskuun Salpausselkä kupin pelit niin kokonais peli määrä nousee 55 peliin joten tapahtumia riitti kesäksi ainakin pelien osalta kiitettävästi

7vs7 Harrastesarjan joukkue voitti puhtaalla pelillä 18 ottelua maalierolla 103-9 ja 4. divisioonassa syksyllä sijoitus oli  5 kolmella voitolla, yhdellä tasapelillä ja 3 tappiolla maalierolla 9-14.

Kausi huipentui Uusimaa cupin finaaliin 13.10 Laaksolahden tekonurmella. Vastassa oli NuPs joka oli parempi tiukan väännön ja hienon pelin jälkeen 5-4

Pelin jälkeen kausi päättyi Tallinan risteilyyn

Joukkue jaksoi raskaan kauden jälkeen vielä viettä mukavan viikonlopun Tallinassa iloisin mielin:)

Uuteen kauteen starttaamme 1.11.2012 avauspalverin muodossa.

 

KAUSI 2013

Kausi 2013 alkoi 7.11.2012 uuden valmentajan johdolla. Kaksi kautta valmennuksesta vastannut Henri Takala lopetti yllättäen omasta pyynnöstä. Onneksi tilalle saatiin pitkänlinjan jalkapallomies Olli Jokinen.

Kesken kauden Olli kuitenkin lopetti joukkueen valmentajana omien menojensa vuoksi. Uudeksi valmentajaksi loppukaudeksi tuli Jonna Kallio ja apuvalmentajaksi Kimmo Hänninen.

Joukkue solmi Farmisopimuksen 1. divisioonan Fc Kuusysin kanssa helmikuussa.

 

KAUSI 2014

Joukkue aloitti harjoitukset pienen tauon jälkeen marraskuussa 2013 Suurhallin uusitussa treenihallissa. Joukkueen valmentajaksi täksi kaudeksi tuli Rauno Rantasalo ja apuvalmentajana jatkaa edelleen Kimmo Hänninen. Naiset harjoittelevat talvella kaksi kertaa viikossa.

 

Kaudella 2014 Naiset osallistuvat naisten neloseen ja kevät kierros starttasi vierasottelulla 22.4.2014 RiSaa vastaan. Naiset ovat saaneet riveihinsä muutaman uuden pelaajan ja näin ollen pienoinen pelaajapula on helpottunut. Toukokuussa saimme myös apua valmennukseen ja tuttu parin vuoden takainen valmentaja Henri Takala tuli takaisin joukkueeseen apuvalmentajaksi. Kevät kierrosta on vielä jäljellä parin ottelun verran, naiset ovat lohkossaan sijalla 8.